Golden Visa
 Inici    Clients    Golden Visa

ATIPIKA BARCELONA disposa d’un departament de cerca de propietats per comprar, assessorem sobre quina és la millor opció per invertir i administrem la propietat, i també duem a terme totes les gestions com gestió comercial, redacció de contractes, sortides i entrades d’inquilins, control de pagaments i gestió integral.

Per tal d’estimular la inversió estrangera, el Govern d’Espanya va decidir seguir el mateix camí que ja van adoptar en un altre moment altres països com Portugal i Xipre, introduint en la normativa la possibilitat d’obtenir un visat de residència per a inversors, que ja es coneix popularment com “visat d’or” o “Golden Visa”.

atipika clientes

L’objectiu d’aquesta normativa és estimular la inversió estrangera en el sector immobiliari.

A aquest efecte, recopilem una sèrie de preguntes i respostes que són les més habituals.

Qualsevol ciutadà estranger extracomunitari (no pertanyent a la Unió Europea) que vulgui invertir a Espanya, d’acord amb els requisits mínims d’inversió fixats en la normativa, i que compleixi amb les condicions generals següents:

  1. No estar irregularment en territori espanyol.
  2. Tenir més de 18 anys.
  3. No tenir antecedents penals a Espanya i als països on hagi residit durant els últims cinc anys, per delictes que preveu l’ordenament jurídic espanyol.
  4. No figurar com a rebutjable en l’espai territorial de països amb els quals Espanya tingui signat un conveni en aquest sentit.
  5. Tenir una assegurança pública o una assegurança privada de malaltia concertada amb una Entitat asseguradora autoritzada per operar a Espanya.
  6. Tenir prou recursos econòmics per a ell mateix i per als membres de la seva família durant el període de residència a Espanya.
  7. Abonar la taxa per tramitació de l’autorització del visat.

L’adquisició d’un o més béns immobles a Espanya amb una inversió d’un valor igual o superior a 500.000 euros. S’han de tenir aquests 500.000 euros en efectiu i no tramitar cap hipoteca per aquest import. Es pot tramitar una hipoteca per a una propietat d’un import superior a 500.000 euros per la diferència.

Sí. Pot comprar més d’una propietat, sempre que la inversió conjunta en totes elles arribi a la quantitat mínima de 500.000 euros. A més a més, les propietats que s’adquireixin poden tenir caràcter residencial, turístic, rural, comercial o industrial.

Sí. La inversió es pot fer a títol particular o mitjançant una societat. En el supòsit que aquesta societat sigui estrangera, no pot estar registrada en un país que tingui consideració de paradís fiscal, d’acord amb la normativa espanyola.

En un primer moment, la Visa que expedeixen les Missions Diplomàtiques i les Oficines Consulars espanyoles del país del sol·licitant permetrà la estada de l’inversor a Espanya, així com viatjar lliurement dins de l’àrea “Schengen” per un temps màxim d’un any.

En un segon estadi, s’estableix un nou permís de residència, la durada del qual serà de dos anys, renovables per uns altres dos anys, i que l’haurà de sol·licitar l’inversor un cop s’hagi fet la inversió i hagi transcorregut l’any de permís concedit inicialment, que serà concedit sempre que es mantingui la inversió per sobre de la quantitat mínima prevista de 500.000 euros.

Transcorreguts 5 anys tenint la condició continuada de resident a Espanya, l’inversor podrà optar a la residència de llarga durada.

Sí. No hi ha restriccions pel que fa al règim d’arrendament.

Sí. L’immoble adquirit es pot vendre en qualsevol moment, tot i que si aquesta venda s’efectua durant els cinc primers anys des de la inversió, el sol·licitant no podrà renovar el permís de residència, tret que la venda es dugui a terme amb l’objectiu de comprar una altra propietat i es mantingui la inversió per sobre del llindar de 500.000 euros.

Cal viatjar a Espanya almenys un cop durant el període que dura l’autorització. A part d’això, no hi ha obligació de romandre un període mínim d’estada a Espanya, la qual cosa implica que els inversors poden mantenir la residència fiscal en un altre país, sense que això comporti la renúncia a la residència espanyola.

El cònjuge i els fills menors de 18 anys (o fills més grans de 18 anys si són discapacitats) tenen la possibilitat de sol·licitar el permís de residència al mateix temps o després que l’inversor sol·licitant principal.

Sí. Aquesta visa permet transitar i beneficiar-se de la lliure circulació en l’espai “Schengen” durant un període màxim de 90 dies, en qualsevol període de 180 dies computats des de la data de la primera entrada. En conseqüència, a més a més de ser vàlida per a Espanya, la visa serà vàlida per transitar a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal, República Txeca, Suècia i Suïssa.

ATIPIKA BARCELONA disposa d’un departament de cerca de propietats per comprar, assessorem sobre quina és la millor opció per invertir i administrem la propietat, i també duem a terme totes les gestions com gestió comercial, redacció de contractes, sortides i entrades d’inquilins, control de pagaments i gestió integral.

Per a més informació, contacti amb INFO@ATIPIKA.COM, un dels nostres especialistes l’atendrà de manera personalitzada.

TAXACIÓ GRATUÏTA
ESDEVENIMENTS EXCLUSIUS
MARKETING INTERNACIONAL

VENDA

La nostra guia de la venda li ajudarà a resumir tots els aspectes importants a l’hora de comprar un habitatge. El nostre equip de professionals multilingües està a la seva disposició per a qualsevol consulta addicional.

LLOGUER

La nostra guia resumeix els passos a seguir per poder reservar l’immoble, així com tots els aspectes importants durant el procés.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR